Szeptember-október beszámoló

Vote it
(0 votes)
Posted by  in: Ökokuckó

Elkészült az Ökoiskolánk őszi beszámolója.

  • Az Ökoiskola munkaterv jóváhagyása a Tantestület, a DÖK és a Szülői Munkaközösség által.
  • Ökoiskola faliújság megújítása a 9/T-V osztály segítségével.
  • Energia - őrjárat elkezdődött október 01 –től
  • Jeles napok I.: Autómentes Nap
  • Jeles napok II.: Nemzeti Gyaloglónap – közös program ökoiskolákkal
  • II. őszi papírgyűjtés
  • Iskola udvarának virágosítása

A 2019/2020. tanév első programjai közé sorolhatók a „Jeles napok”. Ennek keretében idén két új program valósult meg iskolánkban - elsőként az „Autómentes Nap”. Az iskola dolgozói számára lett meghirdetve elsődlegesen ez a program. Ezen a napon sokan otthon hagyták autójukat, és gyalog, kerékpárral, busszal vagy rollerrel jöttek iskolába.

A következő „Jeles nap”, a Nemzeti Gyaloglónap volt. A Nemzeti Gyaloglónapon iskolánk, más ökoiskolákkal együtt tervezett egy túrát a Desedára. Néhány diák számára igazi kihívás volt, ekkora túratáv megtétele, mivel nem szoktak ennyit gyalogolni. A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai is részt vettek a programban. A Deseda tónál egy kicsit megpihentünk, majd meglátogattuk a Fekete István Látogatóközpontot. Iskolánkat ebben a programban a 9 T/V osztály képviselte.

Az energia-őrjárat idén is kezdetét vette október elsejétől. Az osztályokat tekintve a Kk13/A és Kk13/B osztályok kezdték el ezt a tevékenységet.

Megrendezésre került a II. papírgyűjtés október elején, amelynek keretében közel 3 tonna papírt sikerült összegyűjteni. Ennek a papírmennyiségnek a nagy részét a könyvtár adta a leselejtezett könyvek révén. Továbbá a 9. és 10. osztályok és osztályfőnökeik is igen aktívan részt vettek a programban.

A papírgyűjtés végeredménye a következő lett:

  • 9/T-V osztály
  • 1/9/7 osztály
  • 1/9/5 osztály

A program szervezésében részt vevő kollégák a következők voltak: Kárász László (ig.), Géger Teréz, Papp Loránd, Kissné Kolsoi Andrea, Kozma György és Pálinkás Margit.

A programban részt vettek osztályfőnökök is, akik személyesen mutattak példát: Fodor-Takács Eleonóra, Mester Ivett, Ivánczi Barbara, Malatinszky Zoltán, Kocsis Zsoltné és Pájer-Gubasóczy Renáta.

Iskola udvarának virágosítása szintén ebben az időszakban valósult meg. A Bakker Kertészetnél lehetett pályázni, amelynek eredményeképpen különböző tavaszi, illetve kora nyári virághagymákat kapott az iskola. Az iskola udvarának előkészítésében segítettek az 1/9/5. és a 3/11/6. osztályok tanulói. A virághagymák ültetésében pedig a 9/T-V osztály diákjai szorgoskodtak. Kollégák közül Kozma György, Géger Teréz, és Kissné Kolsoi Andrea, Szűcs Andrea, Malatinszky Zoltán és Pálinkás Margit segítették a kerti munkákat, illetve a program megvalósítását.

További képek az alábbi helyen megtekinthetők:

Tovább a galériába >>>

 

Írta: Pálinkás Margit

       ökoiskola koordinátor

Last modified on Kedd, 17 December 2019 10:17

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu