2020. első negyedévi beszámoló

Vote it
(0 votes)
Posted by  in: Ökokuckó

Az Ökoiskola keretében megvalósított programok és feladatok:

  • Téli madáretetés folytatása
  • Iskola kert gondozása
  • Ökofaliújság frissítése
  • Zöldiroda létrehozása
  • Energia-őrjárat
  • Konfliktuskezelés tréningek folytatása

Kiemelt tevékenységeinkről röviden:

1. Téli madáretetés folytatása:

Bár a február már viszonylag korán meghozta az enyhülést az időjárásban, de a változékonyságot is. Ennek következtében úgy láttuk jónak a csoport tagjaival konzultálva, ha ezekben a hónapokban még folytatjuk a madáretetést. Egyre több osztály kezdett bekapcsolódni ebbe a programba. Mindenképpen törekedtünk arra, hogy önkéntes alapon történjen ez a tevékenység. Külön köszönet azoknak az osztályfőnököknek, akik lelkesítették osztályaikat erre a tevékenységre – így kiemelném Kiss Alexandra, Malatinszky Zoltán, Ivánczi Barbara és Mészárosné Bene Ildikó nevét.

Résztvevő osztályok: 9/T-V, 9/5, 9/6, 10/6 és 3/11/3.

2. Iskola kert gondozása:

Az ősszel elültetett virághagymák a jó idő hatására kihajtottak és ezek a hajtások növekedésnek indultak. A jó idő következtében, a virághagymák környezetében megjelentek a gazok is – így szükséges volt a kert gondozásának elkezdése. Továbbá, hogy védjük a friss hajtásokat, kerítéssel elkerítettük a beültetett területeket. A szárazabb időszakokban szükséges volt a fejlődésben lévő növények öntözése is, amelyben egyre több tanár és technikai dolgozó kolléga vett részt.

Részt vevők: Kozma György, Kárász László (ig.), Géger Teréz, Pálinkás Margit, Malatinszky Zoltán, Neiczer Csaba, Szilágyi Zsolt, Druzsin Beatrix.

3. Ökofaliújság frissítése:

Aktuális témáink ebben a hónapban a kertünk madarai és a jeles napok (A víz világnapja, Föld napja és a Madarak és Fák napja)

A faliújság frissítésében segítettek a 3/11/3 osztály diákjai.

4. Zöldiroda létrehozása:

Az irodák és a tanári szobák átalakítása megkezdődött – a zöldiroda létrejöttéhez szükséges szempontok szerint. Első lépésként az irodákban elősegítjük, a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságának javítását. Továbbá még jobban odafigyelünk az energiatakarékosságra.

5. Energia- őrjárat:

Változó hatékonysággal sikerül kivitelezni ezt a tevékenységet. Nagyon meghatározó az osztályok hozzáállása, illetve inaktivitása. Új módszeren dolgozik a csoport, amelynek a segítségével ezt a feladatot a tanulók motiváltabban, illetve hatékonyabban végeznék el.

5. Konfliktuskezelés tréningek folytatása:

Az osztályokban tovább folytatódott ez a tréning. Felmerült igényként, hogy jövőre esetleg a felsőbb évfolyamokon is lehetőség szerint kellene tartani.

Program létrejöttében tevékenykedett: Tóth Katalin és Pálinkás Margit

A beszámolóhoz kapcsolódó tevékenységek képekben (bővebben) ITT

Last modified on Szombat, 25 Július 2020 07:46

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu