Tempus közalapítvány

Tempus közalapítvány

Az 1996-ban létrehozott Tempus Közalapítvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alatt működő, közhasznú szervezet, amely az általa kezelt programokon keresztül a legnagyobb mértékű mobilitást bonyolítja le Magyarországon.

Erasmus+ program

Erasmus +

Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ ennek érdekében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

Lanterna

Lanterna

Porecs óvárosától 13 kilométerre északra lévő félszigeten, csendes, zöld környezetben található a mediterrán stílusban épült Lanterna üdülőtelep. A sziklás, helyenként kavicsos és kiépített strandoktól a szállások 50-100 méterre találhatóak.

Rauris

Rauris

Rauris település Ausztriában, Salzburg tartományban a Zell am See-i járásban található. Területe 233,02 km², lakosainak száma 3 031 fő, népsűrűsége pedig 13 fő/km². A település 950 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.

Rólunk írták

Image

Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Intézményünk, mint a megye egyik legnagyobb iskolája, tradíciókkal rendelkezik a kereskedelmi és marketing, valamint a vendéglátó és idegenforgalmi szakirányú képzésben. 1991-ben indítottuk el a vendéglátóipari szakközépiskolai képzést, elsőként csatlakoztunk a kereskedelmi integrált képzéshez, és nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy eredményesek voltak a pályázataink a világbanki képzésben. 2006-tól az SZFP II. programjában dolgoztunk, majd bevezettük az alternatív képzést, 2013 szeptemberétől a duálisképzést, valamint a szakközépiskolai képzésben az ágazati képzést.

A szakmai képzéshez megfelelő tárgyi eszközökkel rendelkezünk. Évente megrendezzük a pályaválasztási kiállítást és a Szülői Fórumot. Első sorban azokat a fiatalokat várjuk iskolánkba, akik a kereskedelem vagy a vendéglátás területén képzelik el az életüket.

Valamar Tamaris Resort

Lanterna a horvát tengerpart egyik legnagyobb üdülési területe. A félszigeten családi viziparkot hoztak létre, amely 1350  m² vízfelülettel rendelkezik, mindezt e Lanterna-félsziget tengerpartján.
Az üdülőközpontban számos étterem és bár működik.
A félszigeten található legnagyobb szálloda a Valamar Club Tamaris, amely csak 100 m-re található a tengerparttól.
Image
Image

Sonnhof Hotel - Rauris

Hotel Sonnhof, Rauris legmagasabb pontján található, így a legszebb kilátást biztosítja vendégeinek. A Sonnhof Hotel*** Rauris Ausztriában, barátságos, magyarul is beszélő kiszolgáló személyzettel várja vendégeit. Gyermekeinek külön játszó szoba és kültéri játszótér, játszó ház biztosítja a zavartalan kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, csendes autómentes környezetben.

Sonnhof Hotel*** Rauris 34 családi szobával és 2 jól felszerelt nagy apartmannal rendelkezik.

Megvalósult pályázataink

2017 óta, számos sikeresnek mondható Erasmus+ pályázatot valósítottunk meg. A projekteket az Európai bizottság támogatta. A honlapunkon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

0
év
0
turnus
0
diák

Rólunk

A Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2017 óta vesz részt a Tempus Közalapítvány Erasmus + pályázatán. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel ezzel a segítséggel diákjainknak olyan élményt és tudást adhatunk a kezükbe, amelyet az iskolapadban nem tudnak megszerezni.

Legfrissebb híreink

2020. május 27.
2020. május 27.
©Minden jog fentartva. Készítette: Teveliné Matejdesz Anikó