Szakmai kerekasztal

Vote it
(0 votes)
Posted by  in: Hírmondó

Szakmai kerekasztal a szakterületi együttműködések bővítése

, elmélyítése céljából a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája intézményben

A szakterületi együttműködések bővítése, elmélyítése céljából szervezett szakmai kerekasztal rendezvény célja a szektorközi és intézményközi partnerség, és szakmai együttműködések kialakítása a lemorzsolódás csökkentése érdekében. A rendezvényre meghívott vendégek a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ, a Kaposvári Rendőrkapitányság Baleset- és bűnmegelőzési Osztály, a vállalkozások, az egészségügyi, a gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint a civil szervezetek képviselői voltak. A megbeszélésen részt vettek a Kaposvári Szakképzési Centrum vezetői is.

A szakmai tapasztalatcserén a résztvevők bemutatták a lemorzsolódás csökkentése érdekében végzett tevékenységeiket, ezáltal kölcsönösen megismerték a lemorzsolódás csökkentésének egyes szakterületek által kitűzött céljait, eszközeit. Közös célokat fogalmaznak meg, körülhatárolva a szerepeket és felelősségeket. Megállapították, hogy a korai figyelmeztető jelekre történő reagálással, és a korai iskolaelhagyás kockázatának kitett tanulók számára nyújtott célzott támogatással elkerülhető a korai iskolaelhagyást.

A fórum résztvevői megerősítették, hogy a szektorközi együttműködés, a szereplők közötti kapcsolatépítés kialakítása tudatos munkát igényel, melynek eredményeként létrejöhet a különböző szakmák képviselőinek többféle szakértelmét egységesítő tudásbázis a korai jelzőrendszer kiépítésére, működtetésére.

Last modified on Szombat, 07 Március 2020 10:47

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu