Pályázat a gasztronómiai hagyományokra fókuszálva

Vote it
(0 votes)
Posted by  in: Hírmondó

2021.05.18-án rendhagyó módon, online került megrendezésre az lnterreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014 -2020 számú

határon átívelő pályázati felhívásra a Virovitica Szakképző Iskolával (Horvátország) együtt benyújtott pályázatunk első közös rendezvénye a nyitókonferencia, melynek célja a 20 hónapos projekt bemutatása, a feladatok, elérendő célok megismertetése, az ismerkedés, a partner szervezetek bemutatkozása volt.

A konferenciát Pavica Biondić-Ivanković, a viroviticai iskola igazgatónője nyitotta meg. Ezt követően Kárász László a kaposvári iskola igazgatója köszöntötte a hallgatóságot. Majd Martina Bunić Virovitica-Podravina megye Oktatási és Demográfiai Igazgatási Osztályának vezetője üdvözölte a konferencia résztvevőit. Őt Weimann Gáborné a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója követte felszólalásával. Az eseményt megtisztelte jelenlétével és köszöntőjével Drago Horvat a Horvát Köztársaság magyarországi főkonzulja is.

A projekt általános célja, hogy hozzájáruljon a határon átnyúló horvát-magyar térség iskoláinak fejlesztéséhez új oktatási tartalmak kidolgozásával, az interkulturális ismeretekhez kapcsolódó iskolai tanterv korszerűsítésével, a kedvezményezettek anyagi és emberi erőforrásainak az erősítésével.

A pályázati programok a megvalósítás helyszínein a két iskolában Horvátországban és Magyarországon tükörprojektben, mindkét helyszínen egyformán valósulnak meg. Összesen 18 tanár, 9 horvát és 9 magyar, valamint 60 tanuló, 30 horvát és 30 magyar, vesznek részt a projekt szakmai megvalósításában.

Az EXPLORE AND LEARNgastronomic tradition, sharing knowledgecímű,HUHR/1901/4.1.2/0015azonosítószámú projektünk Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázati felhívásának keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. A projekt teljes költségvetése: 212 731,37 EUR

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu