Beszámoló 2017.

Vote it
(0 votes)
Posted by  in: Határtalanul

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt HATÁRTALANUL!

program Együttműködés a szakiskolák között pályázaton

a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája 2 093 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázat címe: Kirakatok határon innen és túl.

A pályázat célja: a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének, a magyarországi és a külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítése.

A Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája évek óta testvériskolai kapcsolatot ápol a csíkszeredai Joannes Kájoni Közgazdasági Szakközépiskolával. A széchenyis diákok (21 fő) és kísérőik (3 fő) 2017. március 28. – április 01. között utaztak Csíkszeredába, hogy megismerjék Erdély vadregényes tájait, és nevezetességeit.

A széchenyisek az erdélyi iskola 21 tanulóját és 3 kísérőtanárát látták vendégül 2017. március 7. és 11. között. 

2017. március 7-én esti órákban megérkeztek erdélyi barátaink, hogy megismerjék a mi városunkat és környékét. 

2017. március 8-án a húsvéti kirakat elkészítésén dolgoztunk, rendszereztük az anyagokat. Délután a Szennai Skanzent látogattuk meg.

2017. március 9-én egész napos kirándulás keretében Keszthellyel, Badacsonnyal és a Balatonnal ismerkedtek meg az erdélyi diákok.

2017. március 10-én a délelőtti program a kirakat készítése során készült fotókat rendszereztük, és egy ppt-t készítettünk. Délután a túráztunk a Deseda-tónál.

2017. március 11-én a reggelit követően tettünk egy sétát a belvárosban és elbúcsúztunk erdélyi barátainktól.

2017. március 28-án hajnalban indultunk, útközben megtekintettük Segesváron Drakula gróf szülőházát.

2017. március 29-én délelőtt a pályázat fontos részén, a közös projekt megvalósításán megvalósításán dolgoztunk. Húsvéti kirakatot és vidám, tavaszias díszcsomagolásokat terveztünk. Délután egy karitatív tevékenység keretében átadtuk a csíkcsomortáni Babba Mária Gyermekotthonban élő gyermekeknek a széchenyis dolgozók és diákok által felajánlott adományokat: játékokat, édességeket, könyveket. Csíkszereda nevezetességeit néztük meg, jártunk a Kájoni könyvtárban, Mikó várban és a Városházán.

2017. március 30-án szakmai programok keretében először a helyi Harmopan kenyérüzembe látogattunk, majd egy ásványvíz-palackozó üzemben nyertünk betekintést a gyártásba. Elkészítettük a projekt részeként a húsvéti kirakatot. A szakmai program után Csíkszeredán megtekintettük a Kegytemplomot és a Hármashalom Oltárt.

2017. március 31-én egész napos kiránduláson vettünk részt melynek első állomása a Békás- szoros és a Gyilkos-tó volt. Majd tovább utaztunk a Gyimesek és az 1000 éves határhoz.

 2017. április 1-én – útban Magyarország felé – megálltunk Korondon. Parajdon a sóbányában töltöttünk el egy felejthetetlen órát.

A program nagyon hasznos volt, mivel a külhoni és az anyaországi magyar diákok egymás szokásait jobban megismerték, és talán egy életre szóló barátságok is köttettek. 

Pályázati azonosító: HAT-16-02-0066

Készítette: Kovácsné Lovász Henriett

Last modified on Szerda, 27 Március 2019 11:14

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu