Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 42

Szokatlan feladat a somogyi szakács tanulóknak polipot készíteni, kagylót pucolni vagy friss árut vásárolni a tengeri halpiacon. Mindezt megadta nekik a horvátországi gyakorlatuk. Az új tudásukról a napokban adtak számot bemutatójukon.

Tovább a cikkhez >>>

Néhány szakmában kiemelkedően nőttek a fizetések egy év alatt. Ilyen a szakácsoké is. Egyre több balatoni vendéglátó igyekszik megközelíteni a külföldi béreket, hogy helyben tartsák a jó szakembereket.
Horváth Lajos, a kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola gyakorlati oktatásvezetője úgy véli: máig divat a szakács szakma a fiatalok köreiben, habár kevesebb diák végez, mint amennyi a képzésre jelentkezik.
Tovább a cikkhez. >>>

Egy arany és két bronzéremmel tértek haza a kaposvári diákok az elmúlt hétvégén a VII. Illésy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyről

Tovább a cikkhez >>>

Kaposváron idén a Központi Tanévnyitó Ünnepséget a Munkácsy Mihály gimnáziumban tartották.

Együtt főztek a fogyatékkal élő és az egészséges diákok

Az „Adj egy ötöst!” elnevezésű országos program célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a fiatalokat. Az ötletgazdák szerint ugyanis mindekinek van mit tanulnia a másiktól.

Teljes cikk ITT olvasható.

Kapos Tv Hírek

 

Bonis Bona

Posted by in: Rólunk írták

A Nemzet tehetségeiért díjat kapott a kaposvári mestercukrász

A nemzet tehetségeiért díjat kapta Mihajlovits Róbert mestercukrász a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképzőiskola munkatársa. A Magyar Tudományos Akadémia dísztermébe péntekre hívták a kitüntetett szakembereket.

Cikket ITT olvashatják.

 

 

A pénteki Szakmák éjszakájába Kaposvár is bekapcsolódott. Ennek kapcsán több oktatási intézmény is tartott bemutatókat és kitárta kapuit az érdeklődők előtt. Aki kíváncsi volt, az kipróbálhatott több mesterséget is, főszakácsokkal süthetett és robotot is programozhatott.

A Somogyi Hírlap hasábjain a következő cikk jelent meg rólunk.

,,Ünnepre gyűltünk itt össze, ünnep ez a jelenlévők számára, kinek boldog, kinek megható, de minden jelenlévő számára lélekemelő"

Terítéken a tudás

Posted by in: Rólunk írták

Terítéken a tudás: a gazdaság igényeihez szabják a képzést, írta a sonline.hu online újság.

Korunk egyik legnagyobb kihívása a szakember-utánpótlás: olyan képzésre van szükség, mely rugalmasan alkalmazkodik a gazdaság igényeihez. A szakképzés európai hetének megnyitóját szerdán a kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában tartották, ahol pályaválasztás előtt álló somogyi fiatalok és szülők bepillantást kaptak a magas színvonalú képzésből. Kitettek magukért a cukrászok, szakácsok és a pincérek: látványos bemutatók diákok sokaságát vonzották.

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu