Informatika termeink

A Széchenyiben – sok más iskolához hasonlóan – minden tárgyi és személyi feltétel rendelkezésre áll ahhoz, hogy tanítványaink korszerű és színvonalas informatikai oktatásban részesüljenek.

Három szaktanteremben, csoportbontásban zajlik a tanítás: az info I. 20, az info II. 12, az info III elnevezésű termünk pedig ugyancsak 19 férőhelyes.

A szakiskolások esetében mindenekelőtt az a célunk, hogy tanulóink a számítógépes ismereteiket alkalmazva képesek legyenek állást keresni, saját weboldalt létrehozni (ami majd különösen akkor lesz hasznos, ha saját cégük lesz), továbbá kimutatásokat, önéletrajzot készíteni, hivatalos leveleket megfogalmazni, prezentálni a munkájukat versenyeken.

A szakközepeseknél ezek a célok kiegészülnek az érettségire való felkészüléssel is.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ne legyenek digitális analfabéták, ugyanakkor ne legyenek internetfüggők sem, hanem találják meg a számítógép alkalmazásának helyes útját, és alakuljon ki bennük az igény a megszerzett ismeretek folyamatos bővítésére, hiszen a digitális technika fejlődésének üteme napjainkban egyre gyorsul.

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu