Felhívás

Kedves Szülők és Tanulók!

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, biztosítani kell a tanulók számára a tanulási lehetőséget. Tisztában vagyunk vele, hogy az új munkarend komoly kihívás mindannyiunk számára.

2020. március 18-tól a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése online történik, oly módon, hogy a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanulmányi követelmények teljesítésére.

Az otthoni tanuláshoz a Kréta rendszer nyújt támogatást:

         online kommunikációs fórumot biztosít a pedagógus-tanuló
(e-Ügyintézés Üzenetek funkciója)

         online tesztek, feladatsorok és dolgozatok készítésére ad lehetőséget az e-Ügyintézés Kérdőívek funkciójával.

         Az üzenetekhez a tanárok csatolhatnak tananyagokat (pl.: óravázlatok, leírások, ismertetők, munkafüzet-feladatok, mobiltelefonnal beszkennelt ábrák, képek, diagramok, stb.), mobiltelefonnal vagy egyéb hangrögzítő eszközzel felvett hang- és (előre rögzített) videó anyagokat, előadásokat.

Annak érdekében, hogy a digitális tanrend hasznos és sikeres legyen, fontosnak tartjuk, hogy a tanulók megfogadják az alábbi tanácsokat:

         A tantermi oktatatás szünetelése alatt a tanulók maradjanak otthon.

         Az online órákon való részvétel, a feladatok megoldása, a tanulói aktivitás ugyanolyan fontos, mint a tantermi órák esetén.

         Az otthoni környezetben számos olyan zavaró tényező van, amely könnyen elvonja a tanuló figyelmét. Fontos, hogy a tanuló a feladatok megoldása közben a teljes figyelmét a tananyagra összpontosítsa.

          Az online tanulás különleges technikai feltételeket igényel. Célszerű minden tanítási napot a digitális eszközök és az internetkapcsolat ellenőrzésével kezdeni.

Amennyiben a tanuló otthon nem rendelkezik a tanuláshoz szükséges eszközökkel (számítógép vagy telefon internet hozzáféréssel), az iskolával történt egyeztetést követően az intézmény informatika termében is teljesítheti a feladatokat.

Számlázási cím

Kaposvári Szakképzési Centrum
Székhely:
7400 Kaposvár
Kontrássy u. 2/A.
Telefon:
82/494-104
Email:
info@kszc.hu