SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/006 | 7400 Kaposvár Rippl-Rónai utca 15.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Projektek

Erasmus+

Az Erasmus+ 2023-1-HU01-KA121-VET-000133631 projekt keretein belül a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolája 2023. október 3-16-a közt 20 tanulóval és 3 kísérőtanárral utazott a görögországi Platamonban található San Panteleimon Hotelbe.

Erasmus+ gyakorlat Görögországban

A 20 tanuló a négy csillagos hotelben kapott szállást. A szobák teljesen felszereltek voltak. A projektben 11 vendégtéri szaktechnikus, 4 turisztikai technikus, 3 szakács szaktechnikus és 2 cukrász szaktechnikus vett részt. Munkájukat mindannyian a San Panteleimon Hotelben látták el.

 

A szakmai gyakorlat során a tanulók betekintést nyertek a görög szállodák működésébe, megismerkedtek különböző szállodatípusokkal, elsajátították a görög vendéglátás alapjait, felszolgálási módokat, új recepteket tanultak és új ízekkel dolgoztak. Mindannyian hasznos ismeretekkel gazdagodtak, amit a jövőben is fel tudnak használni.

A munka mellett a program lehetőséget kínált arra is, hogy a tanulók Görögország több nevezetes helyére is ellátogassanak.

Az első kirándulás Zeusz Kádjához vezetett, ami egy csodálatos természetvédelmi övezetben található. Az Olümposz-hegységben megbúvó vízesés mindenkit bámulatba ejtett. Az Óvárosi utazás során sajnos esett az eső, viszont így is nagyon hangulatos volt a többszáz éves házak közt sétálgatni, és a kedves helyiekkel megismerkedni.

A Meteórák meglátogatása páratlan élmény volt. A sziklák tetején lévő kolostorok és természetesen a kilátás csodaszép volt. Visszaúton ráadásul a tanulók bepillantást nyertek az ikonkészítés művészetébe.

Görögország legnagyobb kikötővárosát és kereskedelmi központját, Thesszalonikit igazi kettősség jellemzi. Itt a múlt és a jelen találkozik, hiszen a modern bazárok és boltok közt több régi épületre, kapura és várra lehetett bukkanni. A tanulók azért elsősorban a vásárlásilázukat csillapították, amint lehetőségük nyílt rá.

Aznap estére a szállodában görög estet tartottak, ahol kiváló táncosok mutatták be a tradicionális görög zenét és táncokat. Ehhez a tanulók is csatlakoztak.

A tanulók számára a legmeghatározóbb kirándulás és élmény az utolsó pénteken történt, mikor is hajóval utaztak Skiathos szigetére, a Mamma mia! forgatási helyszínére. Már a 2,5 órás hajóút sem telt unalmasan, mivel a hajó személyzete gondoskodott a jó hangulatról. Ráadásul a tanulók delfineket is láttak, ami hatalmas élmény volt számukra. Először a szigetet fedezték fel, majd hajóval átvitték őket egy igazi homokos tengerpartra, amit Európa egyik legszebb partjaként tartanak számon.

Azért a környéket is felfedezték a tanulók, de szabadidejük nagy részét a hoteltől nagyjából két percre található tengerparton töltötték, ahol a jó időnek köszönhetően még fürdeni is tudtak az Égei-tengerben.

Összességében az Erasmus+ görögországi gyakorlata életreszóló élményt adott a tanulóknak, akik nemcsak nagyobb gyakorlatra tettek szert választott szakmájukban, de új kultúrát és meseszép helyeket fedeztek fel.


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

7400 Kaposvár Rippl-Rónai utca 15.

Telefon: +36 (82) 510-941

E-mail: titkarsag@szechenyi-kaposvar.hu

OM azonosító: 203027/006


2024Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola