SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/006 | 7400 Kaposvár Rippl-Rónai utca 15.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Hírek

2023. máj. 12.


Pálinkás Margit

  Dr. Jane Goodall Magyarországon

  2023. május 8-án Magyarországra utazott Dr. Jane Goodall angol etológus, antropológus és primatológus. A kutató látogatásának célja, hogy közelebbről megismerje a "Roots and Shoots" (Rügyek és Gyökerek) elnevezésű csoportokat, valamint az azokban tevékenykedő diákokat és segítő tanáraikat.

  Dr. Jane Goodall Magyarországon
  2023. május 8-án Magyarországra utazott Dr. Jane Goodall angol etológus, antropológus és primatológus. A kutató látogatásának célja, hogy közelebbről megismerje a "Roots and Shoots" (Rügyek és Gyökerek) elnevezésű csoportokat, valamint az azokban tevékenykedő diákokat és segítő tanáraikat. Dr. Jane Goodall a világ számos országában hozott létre ilyen közösségeket. A program célja, hogy a részt vevő fiatalokat cselekvésre buzdítsa, illetve elősegítse számukra a környezettudatos életmód alapjainak elsajátítását.
  A tudományos konferenciával összekötött találkozó színhelye a Veszprémi Pannon Egyetemen volt. Az eseményen Dr. Jane Goodall díszdoktorrá avatása is megtörtént. A találkozón iskolánkat Miklovics Máté 11/2, Pallós Brigitta 10/2, Horváth Krisztián és Deák Dóra 9/2 osztályos tanulók képviselték, akik a „Tavirózsa csoport” tagjai. Ők tevékenyen részt vesznek iskolakertünk építésében és szépítésében. A csoportot Pálinkás Margit ökoiskola-koordinátor készítette fel és kísérte el a konferenciára. Projektünk fő témája a kertépítés és iskolai környezet szépítése volt. A tanulók évszakokra lebontva mutatták be tevékenységünket Dr. Jane Goodallnak és az érdeklődő "Roots and Shoots" csoportoknak. A csoportok bemutatkozása után Dr. Jane Goodall meglátogatta a csapatokat, és megnézte a tevékenységüket bemutató kiállításokat. Ezen a napon 15 csoport mutatta be munkáját.
  Fantasztikus élmény volt találkozni egy olyan személlyel, aki egész életét a természetvédelemnek szentelte. A jövő nemzedékei számára fontos, hogy létrejöjjenek olyan csoportok, amelyek számára fontos a természet védelme, a környezet szépítése és természeti értékeink megőrzése. A konferencián való részvétel felejthetetlen élmény volt mindenki számára

  GALÉRIA

  Dr. Jane Goodall Magyarországon

  2.jpg
  8.jpg
  3.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Nappali Képzés 2022

  Nappali Képzés 2022

  2022. szeptemberében induló 2 éves nappali képzés

  2022. aug. 25.


  TMA

  Szakmai végzettség 1 év alatt

  Szakmai végzettség 1 év alatt

  Szerezzen szakmát egy év alatt!

  2022. aug. 25.


  TMA

  Zöld könyv

  Zöld könyv

  Tankönyv

  2022. aug. 17.


  Pálinkás Margit


  Partnereink

  • Kaposvári Szakképzési Centrum
  SZC logo

  Kaposvári Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

    7400 Kaposvár Rippl-Rónai utca 15.

   • Telefon: +36 (82) 511 995

    E-mail: titkarsag@szechenyi-kaposvar.hu

    OM azonosító: 203027/006


   2023Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola