SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/006 | 7400 Kaposvár Rippl-Rónai utca 15.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2022. aug. 17.


Pálinkás Margit

    Zöld könyv

    Tankönyv

    Zöld könyv

    Zöld Föld tankönyv tanítása

    Ebben a tanévben kezdtük el a fenntarthatóságra nevelést a Zöld Föld tankönyv segítségével. Mivel iskolánk turizmus, vendéglátás és kereskedelem szakmákat tanít, így jó be tudjuk építeni a tanagyagba. Szakmai tantárgyak és a természetismeret, illetve kötelező komplex természetismeret tantárgyakba tudtuk beilleszteni a tankönyv egyes fejezeteit. A felelős turizmus, zero waste, tudatos fogyasztás stb. témák nagyon jó hasznosíthatók diákjaink részére – zöld készségek fejlesztése.

    A természetismeret/szakmai órák keretében dolgoztunk ki fejezeteket. A tankönyv rendkívül jó a projekt órák megszervezésére. Kis csoportokban (max.3-4 fő) dolgoztak a tanulók és mindig készült projekt termék. Nagyon jók a munkafüzeti és tankönyvi feladatok is egyéni és csoportos munkára egyaránt.

    A diákoknak nagyon tetszett, hogy a természetismeret óra keretében ilyen aktuális környezet- és fenntarthatósági problémákat érintő témákkal is foglalkoztunk. A kreatív feladatok, mint pl. plakát tervezés (elektromos autót népszerűsítő plakát) szintén népszerű volt tanulóink körében. Jövőre ki szeretnénk bővíteni a fenntarthatóságra nevelést a 11-12. évfolyamokra is, ezért iskolánk megrendelte a 2022/2023. tanévre az új tankönyvet és munkafüzetet is. Földrajz órák keretében, beépítve tudjuk majd hasznosítani az új tankönyveket.

    Iskolánk ökoiskola, így a jeles napok alkalmával, továbbá a “Világ legnagyobb tanórája”, “Európai Hulladékcsökkentési Hét” és a “Fenntarthatósági Témahét” rendezvénysorozat feladataihoz is fel tudtuk használni a tankönyv egyes fejezeteit diákjainkkal.

    Pálinkás Margit

    Ökoiskola-koordinátor

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    IV. Országos Díszcsomagoló Verseny

    IV. Országos Díszcsomagoló Verseny

    Iskolánk diákjai 2023. március 14-én a Kiskunfélegyházán megrendezett IV. Országos Díszcsomagoló Versenyen vettek részt, ahol több kategóriában és összesítettben is szép eredményt értek el.

    2024. márc. 14.


    igazgató

    Zágrábi koszorúzás 2024.03.14.

    Zágrábi koszorúzás 2024.03.14.

    A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Pályázatának köszönhetően, 2024. március 14-én iskolánk 50 fős küldöttsége Zágrábba utazott, ahol a Zágráb Város Magyar Kisebbségi Tanács, valamint a Zágrábi Magyar Nagykövetség képviselőivel közösen helyeztek el koszorút Petőfi Sándor emléktáblájánál.

    2024. márc. 14.


    igazgató

    Horvátországi Visnjicán rendezett ZLATNI ORAH – ARANY DIÓ nemzetközi cukrász verseny

    Horvátországi Visnjicán rendezett ZLATNI ORAH – ARANY DIÓ nemzetközi cukrász verseny

    2024. március 02-án Kovács Barbara Bianka és Várkonyi Míra 11/1 osztályos tanulók képviselték iskolánkat a horvátországi Visnjicán rendezett ZLATNI ORAH – ARANY DIÓ nemzetközi cukrász versenyen.

    2024. márc. 7.


    igazgató


    Partnereink

    SZC logo

    Kaposvári Szakképzési Centrum


    Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

    7400 Kaposvár Rippl-Rónai utca 15.

    Telefon: +36 (82) 510-941

    E-mail: titkarsag@szechenyi-kaposvar.hu

    OM azonosító: 203027/006


    2024Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola